close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
16,07 € 10,00 €
κερδίστε 6,07 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός πέντε εργάσιμων ημερών - Λόγω των νέων μέτρων, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις

Κωδικός είδους :
003.2269
Βάρος :
0.362 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
16x23
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
214
Barcode :
9789608325104
ISBN :
960-8325-10-2
Ετος κυκλοφορίας :
2002

Περιγραφή

Με το βιβλίο αυτό επιχειρείται μια εισαγωγή στη Διδακτική της Κοινωνικής και Παιδαγωγικής Εργασίας του Νηπιαγωγείου. Έναυσμα της συγγραφής αποτέλεσαν η υφιστάμενη σχολική πραγματικότητα και ο σύγχρονος προβληματισμός της Παιδαγωγικής Επιστήμης. Στη θεματική του περιλαμβάνονται η εξέλιξη της Κοινωνικοπαιδαγωγικής Διαδακτικής, ο ρόλος της Κοινωνικής Παιδαγωγικής, η θεωρία, η πράξη και ο σχεδιασμός της διδακτικής διαδικασίας. Παράλληλα γίνεται διεξοδική αναφορά στις τυπικές μορφές διδακτικού σχεδιασμού της Κοινωνικής και Παιδαγωγικής Εργασίας του Νηπιαγωγείου. Η συνεχής εξέλιξη των θεμάτων της αγωγής προϋποθέτει διαρκή προβληματισμό και ενημέρωση για να μπορέσει ο παιδαγωγός της προσχολικής αγωγής να ανταποκριθεί πληρέστερα στο διδακτικό και παιδαγωγικό του έργο. Προς αυτήν την κατεύθυνση το παρόν πόνημα ευελπιστεί να προσφέρει μια μικρή βοήθεια.
Συγγραφέας

Σακελλαρίου, Μαρία Ι.

Η Μαρία Ι. Σακελλαρίου είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και των Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τον διετή κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Τμήματος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. με κατεύθυνση στα "Παιδαγωγικά" όπου και απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα. Παρακολούθησε σειρά παιδαγωγικών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Συμμετείχε σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και σε επιστημονικές επιτροπές. Παρείχε εκπαιδευτικό έργο στα πλαίσια της διδασκαλίας των μαθημάτων "Παιδαγωγικά" και "Ειδική διδακτική" στη θεολογική σχολή του Α.Π.Θ. Το συγγραφικό της έργο και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από την Κοινωνική Μάθηση. Από το 1995 διδάσκει ως καθηγήτρια στην Α' Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.