close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
15,59 € 14,03 €
κερδίστε 1,56 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
002.8167
Βάρος :
0.125 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17χ11
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
158
Barcode :
9789608354975
ISBN :
978-960-8354-97-5
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Το χρήμα είναι παρόν σε όλες τις σφαίρες της σύγχρονης ζωής. Είναι αναγκαίο για την επιβίωση, αλλά τι είδους επιβίωση προτείνει; Η νομισματοποίηση της καθημερινής ζωής αποτελεί πηγή αλλοτρίωσης ή απελευθέρωσης; Γιατί το χρήμα αποτελεί αντικείμενο περιοδικών ηθικών καταγγελιών; Τι μας μαθαίνει για τις αξίες μιας κοινωνίας; Οι συμπεριφορές απέναντι στο χρήμα διαφέρουν ανάλογα με τις κοινωνικές ομάδες; Πώς κυκλοφορεί στους κόλπους μιας οικογένειας; Η πίστωση είναι εφεξής κοινωνικά αποδεκτή στη Γαλλία;

Αυτό το βιβλίο προτείνει μια κοινωνιολογική προσέγγιση του χρήματος: προσμετρά τόσο την κεντρικότητα των νομισματικών συναλλαγών στις σύγχρονες μορφές του κοινωνικού δεσμού όσο και την ακραία διαφορετικότητα των πρακτικών που σχετίζονται με το χρήμα. Το χρήμα εμφανίζεται ως ένα θαυμάσιο κλειδί περιήγησης στα λιγότερο προσιτά παρασκήνια του κοινωνικού κόσμου.
Συγγραφείς

De Blic, Damien

Ο Damien de Blic είναι κοινωνιολόγος, μέλος της Ομάδας Πολιτικής και Ηθικής Κοινωνιολογίας (GSPM, CNRS-EHESS). Συγγραφέας διατριβής με θέμα τις κινητοποιήσεις γύρω από τα οικονομικά σκάνδαλα.

Lazarus, Jeanee

Η Jeanne Lazarus είναι κοινωνιολόγος, καθηγήτρια των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών. Επιχορηγούμενη ερευνήτρια στο GSPM (EHESS). Συγγραφέας εργασιών με θέμα την τράπεζα ως κοινωνικό θεσμό.