close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
13,90 € 12,51 €
κερδίστε 1,39 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
003.3065
Βάρος :
0.304 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
160
Barcode :
9786185331986
ISBN :
978-618-5331-98-6
Ετος κυκλοφορίας :
2018

Περιγραφή

Η κοινωνική και συμπεριφορική μάθηση των παιδιών (δεξιότητες επικοινωνίας, γλωσσικές δεξιότητες, επίλυση συγκρούσεων κ.λπ.) αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κατάκτηση όλων των άλλων τομέων μάθησης. Το βιβλίο αυτό προτείνει στους παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας συμβουλές και στρατηγικές για την κατανόηση και την ενίσχυση αυτής της μάθησης, οι οποίες έχουν καθολική ισχύ σε κάθε εκπαιδευτική δομή ή πλαίσιο.

Η συγγραφέας, με πολυετή θητεία στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη του προσωπικού πρέπει να υιοθετήσουν κοινές αξίες και αρχές, και να έχουν πολύ σαφή εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο θα τις εφαρμόσουν στην τάξη τους («Πώς θα μοιάζει η τάξη μου, αν ακολουθήσω τις συγκεκριμένες στρατηγικές;»), ώστε να ενισχύσουν την καλή πρακτική. Γι’ αυτό και στο τέλος κάθε κεφαλαίου προτείνει εκπαιδευτικές συνεδρίες που συνοψίζουν τα βασικά σημεία των στρατηγικών και συνοδεύονται από αντίστοιχο υλικό (έτοιμες προς χρήση διαφάνειες). Παράλληλα τονίζει τον ρόλο του κάθε επαγγελματία προσωπικά, καθώς μέσα από τις εμπειρίες του αναστοχάζεται και εμβαθύνει σε συγκεκριμένες καταστάσεις μάθησης, βελτιώνοντας έτσι την πρακτική του.

Ένας εύχρηστος και πολύτιμος οδηγός για όλους τους επαγγελματίες και τους φοιτητές στον τομέα της προσχολικής φροντίδας και εκπαίδευσης.


Μετάφραση: Κωνσταντινίδη Γκέλυ


Συχνά αγοράζονται μαζί