close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΣΙΚΗ ΕΠΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
49,77 € 44,79 €
κερδίστε 4,98 €
Εξαντλημένο

Κωδικός είδους :
006.6025
Βάρος :
1.209 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
579
Barcode :
9789602869208
ISBN :
960-286-920-8
Ετος κυκλοφορίας :
2007

Περιγραφή

Η Μαριάννα Ιατροπούλου Θεοχαρίδου, από τα φοιτητικά της χρόνια, στο Τμήμα της Γερμανικής Φιλολογίας, έδωσε σαφή δείγματα των επιστημονικών της ανησυχιών, καρπός των οποίων ήταν η συγκριτική έρευνα: "Η γυναίκα στη ζωή και στο έργο τον Γκαίτε και τον Καζαντζάκη ".
Το Βιβλίο Διατριβή της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον Μέγα Αλέξανδρο και την υποδοχή του από την Περσική Λογοτεχνία του 10ου και του 12 αι. μ.Χ. φέρνει στο φως μια θαυμάσια ανακάλυψή της και το αποτέλεσμα των επίπονων ερευνών της έδειξε ότι κατέχει την επιστημονική μέθοδο αλλά και το ένστικτο της ερευνήτριας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Η συμβολή αυτού του βιβλίου στην ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία γύρω από τον Μέγα Αλέξανδρο είναι πολύτιμη. Και είναι βέβαιο ότι αυτό το βιβλίο θα αποτελέσει αφορμή για νέες προσεγγίσεις όχι μόνο στο θέμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και των Ελληνο-Περσικών σχέσεων σε πολιτιστικό επίπεδο, αφού από τους μεγαλύτερους Πέρσες ποιητές ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε αποδεκτός με τιμές.
Με το θαυμάσιο αυτό βιβλίο η Μαριάννα Θεοχαρίδου ανοίγει ένα παράθυρο Ελληνο-Ιρανικής συνεννόησης μέσα από το κυριότερο σύμβολο του Ελληνισμού τον Μέγα Αλέξανδρο και την ανά τους λαούς διαχρονική του πορεία μέσα από τη μνήμη και την κατάθεσή της σε έργα πολιτισμού και τέχνης. (Μαρία Μαντουβάλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)