close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΗΘΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
21,90 € 19,71 €
κερδίστε 2,19 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
006.7645
Βάρος :
0.535 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ15
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
281
Barcode :
9789609918664
ISBN :
978-960-99186-6-4
Ετος κυκλοφορίας :
2012

Περιγραφή

Ο ανά χείρας τόμος αποτελεί μια σαφή, εμπεριστατωμένη και προσιτή εισαγωγή στην προβληματική της ηθικής. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και έκτοτε καθιερώθηκε ως το πλέον κατάλληλο εγχειρίδιο ηθικής φιλοσοφίας σε προπτυχιακό επίπεδο στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Η παρούσα μετάφραση αποτελεί την έκτη έκδοση η οποία συμπληρώθηκε και αναθεωρήθηκε από το γιο και ομότεχνο του James Rachels, τον Stuart Rachels.

Ο συγγραφέας ξεκινά προσπαθώντας να διατυπώσει έναν ορισμό της ηθικής. Κατόπιν εξετάζει τις πιο σημαντικές ηθικές θεωρίες: τον πολιτισμικό σχετικισμό, τον υποκειμενισμό, τον ηθικό εγωισμό, την έννοια του κοινωνικού συμβολαίου, την ηθική φιλοσοφία του ωφελιμισμού, την καντιανή ηθική, το φεμινισμό και την αρεταϊκή ηθική. Παρουσιάζει και αναλύει τα επιχειρήματα και τα αντεπιχειρήματα της κάθε ηθικής φιλοσοφικής θέσης αντλώντας παραδείγματα από συγκεκριμένα και πραγματικά συμβάντα. Στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζει την άποψή του για το πώς θα ήταν μια ικανοποιητική ηθική θεωρία. Ακολουθεί επίμετρο του επιμελητή στην ελληνική έκδοση καθώς και μια επιλογή τίτλων από την ελληνική βιβλιογραφία.

Ευρετήριο: Ξενοφών Μπαμιατζόγλου.
Συγγραφείς

Rachels, James

Ο James Rachels (1941-2003), εξέχων καθηγητής φιλοσοφίας, δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Ρίτσμοντ, της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι, του Ντιουκ και της Αλαμπάμα. Το βιβλίο του Moral Problems -το οποίο εκδόθηκε το 1971- εστιάζοντας σε πραγματικά και συγκεκριμένα ηθικά ζητήματα άλλαξε τον τρόπο διδασκαλίας της ηθικής φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Έχει γράψει συνολικά έξι βιβλία για την ηθική και τη φιλοσοφία, έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα και έχει επιμεληθεί επτά συλλογικούς τόμους. Λίγο προτού διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο, ολοκλήρωσε το "Problems of Philosophy", έργο το οποίο εκδόθηκε μετά το θάνατό του.

Rachels, Stuart

Ο Stuart Rachels είναι καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν την πολιτική φιλοσοφία, τη μεταφυσική, τη μεταηθική, τη φιλοσοφία του νου και τη λογική. Έχει επανεκδώσει πολλά από τα βιβλία του πατέρα του James Rachels, έχει γράψει δεκάδες άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει επιμεληθεί συλλογικούς τόμους.