close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΤΟ ΚΟΥΤΙ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
24,99 € 22,49 €
κερδίστε 2,50 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
006.9916
Βάρος :
0.727 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
17x24
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
464
Barcode :
9786188641853
ISBN :
978-618-86418-5-3
Ετος κυκλοφορίας :
2023

Περιγραφή

Μια μεγάλη έρευνα για την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Ένα «επιστημονικό ζάπινγκ» στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δελτία ειδήσεων, δημοσιογραφική έρευνα, ριάλιτι σόου, παρουσιαστές και πρωταγωνιστές, εμβληματικές φυσιογνωμίες και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών μπαίνουν για πρώτη φορά σε έναν πολυπρισματικό ερευνητικό φακό. Το συλλογικό αυτό βιβλίο επιχειρεί να ανοίξει το «κουτί», εκείνη την τηλεόραση που, τόσο από την έρευνα όσο και από την κριτική, σχολιάστηκε υποτιμητικά.

Το «κουτί» της ιδιωτικής τηλεόρασης ανοίγει όχι μόνο για να ειπωθεί μια ιστορία του μέσου, αλλά και για να διερευνηθεί η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Για να κοιτάξουμε, κριτικά αλλά όχι αποδοκιμαστικά, τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνικής μας ιστορίας.

Επιμελητές του βιβλίου είναι οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Βασίλης Βαμβακάς και Γρηγόρης Πασχαλίδης.

Ο Βασίλης Βαμβακάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του αφορούν στην κοινωνιολογία της επικοινωνίας, με έμφαση στη δημοφιλή κουλτούρα και στη σχέση ιδεολογίας και μέσων επικοινωνίας.

Ο Γρηγόρης Πασχαλίδης είναι Καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.

Στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα των: Γεωργία Αϊτάκη, Αναστασία Βενετή, Ιωάννα Βώβου, Γεωργία Γιολτζίδου, Φωτεινή Γιολτζίδου, Ρενάτα Δαλιανούδη, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Ηλίας Κανέλλης, Κώστας Καραβίδας, Αχιλλέας Καραδημητρίου, Γιάννης Καρακασίδης, Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη, Φανή Κουντούρη, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Αφροδίτη Ξενίδου, 'Αννα Ποδάρα, Περικλής Πολίτης, Σταμάτης Πουλακιδάκος, Αλέκα Σταματιάδη, Αναστασία Στάμου, Δήμητρα Σταμπουλή, Παναγιώτης Στριλιγκάς, Λίζα Τσαλίκη, Εύα Τσουκαλά, Γιώργος Τσουρβάκας και δρ. Δέσποινα Χρονάκη.