close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜ




9,64 € 8,68 €
κερδίστε 0,96 €
Εξαντλημένο





Κωδικός είδους :
003.1457
Βάρος :
0.315 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
24χ17
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
139
Barcode :
9789603754381
ISBN :
960-375-438-2
Ετος κυκλοφορίας :
2002

Περιγραφή

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους νέους εκπαιδευτικούς φιλολόγους που θα διδάξουν Αρχαία Ελληνικά στο Γυμνάσιο και το Ενιαίο Λύκειο.
Στο πρώτο μέρος δίνονται γενικές πληροφορίες για την ενημέρωση των φιλολόγων, την προετοιμασία για το μάθημα και την εργασία μέσα στην τάξη (δυσκολίες, τύποι βιβλίων, προσέγγιση του κειμένου, βοηθητικά μέσα διδασκαλίας).
Στο δεύτερο μέρος γίνεται λόγος για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στο Γυμνάσιο: των μικρών κειμένων, της γραμματικής και του συντακτικού· επίσης γίνεται λόγος για τη μετάφραση και τις ασκήσεις.
Το τρίτο μέρος αναφέρεται στη διδασκαλία στο Ενιαίο Λύκειο. Δίνονται παραδείγματα από όλους τους συγγραφείς και τα κείμενα που διδάσκονται. Βάση της προσέγγισης των κειμένων είναι η ενότητα σκέψης και έκφρασης. Για κάθε ενότητα/θέμα παρατίθεται ανάλογη βιβλιογραφία. Έτσι, το βιβλίο δεν απευθύνεται μόνο στους νέους εκπαιδευτικούς φιλολόγους αλλά και σε εκείνους που ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις για διορισμό μέσω του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.