close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ
59,72 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
011.3665
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
25χ18
Εξώφυλλο :
Σκληρό
Σελίδες :
621
Barcode :
21004734
ISBN :
960-15-1374-4
Ετος κυκλοφορίας :
2005

Περιγραφή

Το βιβλίο αποτελεί για τα στελέχη των τραπεζών και του ευρύτερου χρηματοοικονομικού και χρηματιστηριακού χώρου , καθώς και για τους δικηγόρους και τους εφαρμοστές του Δικαίου ένα χρήσιμο οδηγό για την θεσμική, λειτουργική , τεχνολογική και συναλλακτική προσέγγιση του
e-επιχειρείν και ειδικότερα της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής στη χώρα μας.Το βιβλίο προλογίζεται από τον ακαδημαϊκό κ. Λάμπρο Κοτσίρη, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, πραγματεύεται δε τις εξής ενότητες:

- Διαδίκτυο και κλειστά τηλεπικοινωνιακά δίκτυα
- Ελληνικό και Κοινοτικό Δίκαιο
- Ηλεκτρονικό εμπόριο - Ηλεκτρονική τραπεζική
- Ηλεκτρονικό χρήμα
- Συστήματα Πληρωμών
- Η.Δ.Α.Τ Εuroclear Bank
- SWIFT
- Ηλεκτρονικές Διατραπεζικές Πληρωμές
- Νομική Προστασία - Κώδικες δεοντολογίας
- Λεξικό

Πρόλογος: Λάμπρος Κοτσίρης.
Συγγραφείς

Σινανιώτη - Μαρούδη, ΑριστέαΦαρσαρώτας, Ιωάννης Δ.

Ο οικονομολόγος-νομικός Ιωάννης Φαρσαρώτας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957, εργάσθηκε ως ανώτερο στέλεχος στη Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας της Ελλάδος για περίπου τρεις δεκαετίες. Έχει ειδικευθεί σε θέματα διαχείρισης διαθεσίμων και Risk Management σε μεγάλες διεθνείς τράπεζες στη Ζυρίχη, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. 2005 - 2010 διδάσκει το μάθημα "Αρχές Λειτουργίας Τραπεζικών Οργανισμών" σε επίπεδο Bachelor τραπεζικών σπουδών στο κρατικό Γαλλικό Πανεπιστήμιο CNAM στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. 1992 - 2013 επισκέπτης - εισηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων συνεργάτης των καθηγητών κ. κ Χαράλαμπου Κανελλόπουλου και Αριστέας Σινανιώτη - Μαρούδη. 1997-1998 συνεργάτης του καθηγητή Μιχάλη Σάλα στο Πάντειον Πανεπιστήμιο. Πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και τον Ο.Α.Ε.Δ. είναι κατά περιόδους συνεργάτης της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της τράπεζας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων, τραπεζών, διαφόρων ΚΕΚ., σύμβουλος και εισηγητής σε σεμινάρια διεθνούς εμπορίου στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, καθώς και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Συγγραφέας πολλών δημοσιευμένων, άρθρων, μονογραφιών, και των πιο κάτω βιβλίων: 1. "Τεχνική ανάλυση μετοχών" με τη συνεργασία του κ. Νικ. Καρπαθάκη σε περιβάλλον Metastock σε ηλεκτρονική έκδοση 2000 2. "Η επιχείρηση στην ενιαία αγορά και το ευρώ" με τη συνεργασία του φοροτέχνη - λογιστή κ. Ν. Καλαμαρά - Ιδιωτική έκδοση 2001 ( Διανομή Γ. Τσιριμονάκης) 3. "Ηλεκτρονική τραπεζική" σε συνεργασία με την καθηγήτρια του Εμπορικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Πειραιώς Αριστέα Σινανιώτη με τις εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα 2005 4. "Αρχές Λειτουργίας Τραπεζικών Οργανισμών" πανεπιστημιακές σημειώσεις για τους φοιτητές του CNAM - Conservatoire National Des Arts Et Metiers στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 2006 5. "Κατανοώντας τη σύγχρονη τραπεζική" εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα 2009 6. "Σύγχρονες Χρηματιστηριακές Υπηρεσίες" Ιδιωτική έκδοση για το ομώνυμο πολυσεμινάριο του "ΑΚΜΩΝ ΚΕΚ" 2013 7. "Επενδύσεις και Τεχνική Ανάλυση" Ιδιωτική έκδοση 2014 Παντρεμένος με την κ. Μαρία Φιλιππάτου, έχει δύο ενήλικους γιους, τον Δημήτρη και τον Γεράσιμο.