close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
12,50 € 11,25 €
κερδίστε 1,25 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
101.7207
Βάρος :
0.292 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
21χ14
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
151
Barcode :
9786185077167
ISBN :
978-618-5077-16-7
Ετος κυκλοφορίας :
2016

Περιγραφή

Βρισκόμαστε στα 2393 και ο κόσμος είναι σχεδόν αγνώριστος. Οι προειδοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή αγνοούνταν επί δεκαετίες, γεγονός που οδήγησε σε υψηλές θερμοκρασίες, άνοδο της στάθμης της θάλασσας, εκτεταμένη ξηρασία και, τέλος, στην καταστροφή που είναι πλέον γνωστή ως η Μεγάλη Κατάρρευση του 2093, κατά την οποία η αποσύνθεση του στρώματος πάγου της Ανταρκτικής προκάλεσε τη μαζική μετανάστευση και την πλήρη αναδιοργάνωση της παγκόσμιας τάξης. Τριακόσια χρόνια μετά την κατάρρευση, ένας ιστορικός του μέλλοντος εξιστορεί το πώς οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ των λεγόμενων προηγμένων βιομηχανικών κοινωνιών απέτυχαν να αντιδράσουν, προκαλώντας έτσι την κατάρρευση, αλλά και το πώς η ανθρωπότητα μπορεί να προλάβει αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις.

Σε αυτό το προκλητικό, σατιρικό, ελπιδοφόρο μυθοπλαστικό έργο, η Ναόμι Ορέσκις και ο Έρικ Μ. Κόνγουεϊ, δραματοποιώντας με πρωτότυπο τρόπο την επιστήμη, επαναβεβαιώνουν την αποτυχία της αγοράς και τη σημασία της επιστήμης, ενώ αποκαλύπτουν τα ιδιοτελή συμφέροντα του αποκαλούμενου συμπλέγματος της καύσης άνθρακα, καθώς και τον τρόπο που καθόρισαν αυτά τις πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, υποτιμώντας συστηματικά τα επιστημονικά ευρήματα.
Συγγραφείς

Oreskes, Naomi

Η Naomi Oreskes διδάσκει ιστορία της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη γεωφυσική, την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ιστορία των επιστημών. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα με την παραπάνω θεματολογία και έχει γράψει μαζί με τον Erik M. Conway το βιβλίο "Merchants of Doubt: How a Handful of Scientists Obscured the Truth on Issues from Tobacco Smoke to Global Warming".

Conway, Erik M.

O Erik M. Conway είναι ιστορικός της επιστήμης και της τεχνολογίας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας. Πρόσφατα του απονεμήθηκε το βραβείο Ιστορίας της ΝΑSΑ, καθώς και το βραβείο Ιστορίας του Αμερικανικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής για το τέταρτο βιβλίο του: "Atmospheric Science at NASA: A History". Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων για τη διασύνδεση της επιστήμης και της τεχνολογίας.