close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΣΕΤ 2 ΒΙΒΛΙΩΝ - Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ - ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
9,90 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 10 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
085.2821
Βάρος :
0.636 kg
Εκδότης :
Διαστάσεις :
14x21
Σελίδες :
484
Ετος κυκλοφορίας :
2020

Περιγραφή

Το σετ περιλαμβάνει:
1. Ο ΦΤΩΧΟΚΟΣΜΟΣ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Ο "Φτωχόκοσμος" είναι το πρώτο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι και το καλύτερο από τα έργα του που γράφτηκαν στην περίοδο 1840-1850. Για το έργο αυτό ο μεγάλος κριτικός Μπελίνσκι αφιέρωσε τα πιο κολακευτικά του σχόλια, και ήταν αυτός που πρώτος μίλησε εγκωμιαστικά για το μεγάλο συγγραφικό ταλέντο του Ντοστογιέφσκι εξαιτίας αυτού ακριβώς του έργου, το οποίο και χαρακτήρισε "σαν από τις πρώτες απόπειρες για τη συγγραφή κοινωνικού μυθιστορήματος στη Ρωσία".
Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει πως αξίζει κάθε έπαινο τούτο το έργο του Ντοστογιέφσκι, γιατί είναι βαθιά ανθρώπινο, γιατί τα καλούπια του εφαρμόζουν τέλεια ακόμα και σήμερα σ' όλες σχεδόν τις σχέσεις ανάμεσα στον οικονομικά ισχυρό και στον οικονομικά αδύναμο, ανάμεσα στον πλούσιο και στον φτωχό.

2. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ του Γιάννη Βλαχογιάννη
Το ελληνικό διήγημα, το οποίο άσκησε κατ΄ εξοχήν ο Βλαχογιάννης και τις ρίζες του οποίου πρέπει να αναζητήσουμε στα τέλη του 19ου αιώνα, προσέφερε στον λογοτέχνη την ευκαιρία να αναπτύξει στον περιορισμένο του χώρο, με τη μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια, τον χαρακτήρα των πρωταγωνιστών του, ηρώων της Επανάστασης, τους οποίους είχε γνωρίσει μέσα από το υλικό του, που αργότερα συγκρότησε το υλικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ο Βλαχογιάννης ήταν και ο πρώτος διευθυντής τους).


Συχνά αγοράζονται μαζί