close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
62,90 €
Συνήθως αποστέλλεται εντός 7 εργάσιμων ημερών (προϋπόθεση στοκ προμηθευτή)

Κωδικός είδους :
006.7450
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
570
Barcode :
21005788
ISBN :
978-960-15-2033-8
Ετος κυκλοφορίας :
2008

Περιγραφή

Συχνά η μέθη του οδηγού αποτελεί την κύρια αιτία αυτοκινητικών ατυχημάτων. Χαρακτηριστικές είναι οι προσπάθειες κρατικών και μη φορέων να διαφωτίσουν το κοινό για τις κακές –πολλές φορές οδυνηρές– συνέπειες της οδηγήσεως σε κατάσταση μέθης. Χαρακτηριστικές, επίσης, είναι οι ρυθμίσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και της νομοθεσίας για την ασφάλιση αυτοκινήτων. Όλοι εύχονται και ελπίζουν σύντομα το κακό να περιορισθεί (αφού εξάλειψη φαίνεται απίθανη).
Στο παρόν ερευνώνται, στο πλαίσιο των σκοπών της σειράς, τα νομικά κυρίως ζητήματα της μέθης του οδηγού και του αυτοκινητικού ατυχήματος. Ελπίζεται, ότι και από την πλευρά αυτή υπάρχει συμβολή στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετωπίσεως του επικίνδυνου αυτού κοινωνικού φαινομένου.

Με το γλωσσάριο, το αλφαβητικό ευρετήριο και την παράθεση των νομοθετικών κειμένων το βιβλίο καθίσταται περισσότερο εύχρηστο και ενημερωτικό.
Συγγραφέας

Νάσκου - Περράκη, Παρούλα

Η Παρούλα Νάσκου - Περράκη είναι Kαθηγήτρια. Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών στο Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διευθύντρια τους Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής.