close
loading...
close
loading...
close
loading...
Εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία
Βιβλιοπροτάσεις
Bazaar Βιβλίου
Νέες Κυκλοφορίες
Best Sellers
Top 100

ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ! - ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ - ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΩΣ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ DEBATE
22,00 € 19,80 €
κερδίστε 2,20 €
Ελάχιστο απόθεμα - συνήθως αποστέλλεται εντός δέκα εργάσιμων ημερών

Κωδικός είδους :
019.9609
Βάρος :
0.78 kg
Συγγραφέας :
Εκδότης :
Διαστάσεις :
20x28
Εξώφυλλο :
Μαλακό
Σελίδες :
295
Barcode :
9789606122033
ISBN :
978-960-612-203-3
Ετος κυκλοφορίας :
2019

Περιγραφή

Η ρητορική ικανότητα, δηλαδή η ικανότητα να προσελκύει κανείς με τον λόγο του το ενδιαφέρον των άλλων, να κερδίζει την προσοχή τους και να πείθει, αποτελεί ένα αναμφισβήτητο προσόν ιδιαίτερα σήμερα που η προφορικότητα ξαναπήρε το προβάδισμα έναντι του γραπτού λόγου. Ωστόσο στην τυπική εκπαίδευση της χώρας μας η ρητορική ικανότητα δεν καλλιεργείται συστηματικά.
Οι συγγραφείς του βιβλίου ως καθηγήτριες της Μέσης Εκπαίδευσης προσπάθησαν για πολλά χρόνια να καλύπτουν το κενό στο σχολείο τους με τη δημιουργία και άσκηση ρητορικών ομάδων και την εμπλοκή τους σε ρητορικούς αγώνες. Με βάση, λοιπόν, την πολυετή εμπειρία τους στο αντικείμενο και μετά από μακροχρόνια σχετική έρευνα και μελέτη, επιχειρούν με το βιβλίο αυτό μια ευρύτερη συμβολή στη διδασκαλία της Ρητορικής.
Πιο συγκεκριμένα καταπιάνονται με την ιστορική εξέλιξη της τέχνης αυτής, αναλύουν τις βασικές έννοιες και τεχνικές της, που τις επεξηγούν με πολλά παραδείγματα, και ανθολογούν ως πρότυπα πολλά αποσπάσματα σπουδαίων ρητορικών λόγων. Ασχολούνται, επίσης, με τη Διαγωνιστική Ρητορική και κυρίως με τους Αγώνες Επιχειρηματολογίας και καταγράφουν ή αναλύουν πολλά διλημματικά θέματα πρόσφορα για αντιλογία. Τέλος, καταθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρητορικής εξάσκησης με θεωρία, πρακτικές ασκήσεις και φύλλα αυτοαξιολόγησης.
Το περιεκτικό αυτό έργο στοχεύει γενικά να καλλιεργήσει την ικανότητα της πειθούς σε μαθητές αλλά και σε όλους όσοι νιώθουν την ανάγκη να κάνουν πιο πειστικό και ωραίο τον λόγο τους. Απευθύνεται ακόμα σε όποιους θέλουν να διακρίνουν τις παρατυπίες στα επιχειρήματα των άλλων και να τα αντιμετωπίζουν θαρρετά και αποτελεσματικά...
παίρνοντας τον λόγο!


Συχνά αγοράζονται μαζί